Prince Charles' birthday

Måndagen den 14 november fyllde Prince Charles 63 år. Och eftersom det skulle vara ett royal salute i Hyde Park gick jag givetvis dit för att se vad det egentligen innebar.

Måste säga att det var otroligt märkligt. Först galoperade hur många hästar som helst i en lång rad genom parken och lämnade av sex (om jag inte minns fel?) kanoner. På hästarna satt en massa personer i fina engelska uniformer. Sen red de tillbaka hela vägen.


Under tiden ställde alla som skulle sköta kanonerna upp sig på ett speciellt sätt. Några meter bak stod en överste som skrek "One.. FIRE!" och så sköt den första kanonen, "Two.. FIRE!" och så sköt den andra kanonen osv. Vid varje kanonskott lät det som att blixten slog ner och det dröjde inte länge innan parken låg i total rökdimma så att man knappt kunde se någonting. Räknade inte hur många skott som avfyrades, men det borde varit 21 stycken(?).

När alla skott var avfyrade kom alla hästar tillbaka igen, hämtade upp kanonerna och personerna och galoperade tillbaka igen. En orkester började spela och sen var det slut. Mycket märkligt. (Och kan ju tillägga att Charles givetvis inte ens var där.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0